Akadálymentes verzió Normál verzió

Ügyfélszolgálat: 80/922-334
Műszaki hibabejelentés: 80/922-333 ugyfel@alfoldviz.hu | muszakihiba@alfoldviz.hu

Látogatás a békéscsabai víztoronyban

A Békés Megyei Hírlap és online felületének Urbanista csoportja azzal a kéréssel fordult társaságunkhoz, hogy szeretnének írni, illetve képeket, videót készíteni a békéscsabai víztoronyról. Hosszas előkészület után egy január végi vasárnap sor kerülhetett az expedícióra.

Az Urbanista csoport, melynek tagjai Erdei-Kovács Zsolt újságíró, illetve Bencsik Ádám és Incze László fotósok, képmesterek sorozatot készítenek Békés megye legmagasabb építményeiről. A széria első állomása a Békéscsabán, a Szarvasi úton álló víztorony volt.

A felfedezőútra társaságunk két szakembere Rung Attila (Hatósági osztály, osztályvezető) és Kis Albert Zoltán (1.sz. Területi Divízió, divízióvezető) vállalta az idegenvezetést. Az 1972-ben készült víztorony történetét, a békéscsabai vízellátásban betöltött fontos szerepéről Rung Attila tartott érdekfeszítő beszámolót, a 70 méter magasra tartó, több szintet magába foglaló túrát pedig Kis Albert Zoltán vezette.

A felfedezőútról megjelent írás, továbbá képgaléria és videó megtekinthető ide kattintva a beol.hu felületén. Az írásba beágyazott videón Incze László operatőr 110 méter magasra felküldött drónjának segítségével eddig még nem látott perspektívából is láthatjuk Békéscsaba jellegzetes építményét.