Tovább a tartalomra Akadálymentes verzió Normál verzió

Ügyfélszolgálat: 80/922-334
Műszaki hibabejelentés: 80/922-333 ugyfel@alfoldviz.hu | muszakihiba@alfoldviz.hu

Hőség? Riadó!

A ránk váró forró napokban kiemelten figyeljünk a folyadékpótlásra! Az országos tisztifőorvos által az ország egész területére vonatkozóan harmadfokú hőségriasztás rendelt el hétfő nulla órától kezdődően, csütörtök éjfélig.

A nagy hőségben a szervezet gyorsan veszít vízkészletéből, ezért fontos, hogy a folyadékot folyamatosan pótoljuk, lehetőleg napi 2-4 literrel. A meleg ellen a szervezet párologtatással védekezik. A folyadék úgy hűt, hogy kiválasztódik a verejtékmirigy által, majd a verejték elpárolog a bőrfelületről. Szakértők és orvosok kifejezetten ajánlják, hogy a nagy forróságot próbáljuk szobahőmérsékletű folyadékkal leküzdeni, hiszen a túl hideg frissítő túlterhelheti a szervezetet, és akár ájulást is okozhat. Éppen ezért a legjobb, amit tehetünk a szervezetünkkel, hogy csapvizet fogyasztunk. Magyarországon abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy kiváló minőségű, ásványi anyagokban gazdag, mindig friss víz folyik a csapokból és a közterületeken található nyilvános kutakból.

Az Alföldvíz, mint felelős víziközmű-szolgáltató felkészült a hőségre, amennyiben szükséges, akkor szakembereink további ivóvíztermelő kutakat indítanak be annak érdekében, hogy a megnövekedett fogyasztó igényeket ki tudjuk elégíteni. Társaságunk szolgáltatási területén a vízfogyasztás korlátozására nem lesz szükség. Emellett párakaput helyeztünk ki és ivókutat is létesítettünk a föld feletti tűzcsapból.

Azt javasoljuk, hogy senki ne induljon el otthonról ivóvíz nélkül. A legjobb, legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás, ha egy kulacsba csapvizet engedünk, és ha elfogyott, akkor újratöltjük egy ivókútnál.