Tovább a tartalomra Akadálymentes verzió Normál verzió

Ügyfélszolgálat: 80/922-334
Műszaki hibabejelentés: 80/922-333 ugyfel@alfoldviz.hu | muszakihiba@alfoldviz.hu

E-számla

Tisztelt Felhasználónk!

Szeretnénk felhívni a figyelmét egy olyan szolgáltatásra, mellyel megszabadulhat a papír alapú számláitól és közben óvja, védi a környezetét és hozzájárul az ivóvízkészlet tisztaságának a megőrzéséhez is.

Az E-SZÁMLA nem más, mint egy közhiteles elektronikus számla. Azaz, ha Ön úgy dönt, hogy az ALFÖLDVÍZ Zrt.-nél szeretné igénybe venni ezt a szolgáltatást, akkor az e-számla igénylését követően a következő vízdíj-számláját már elektronikus formában kapja meg. Nincs többé papír: nincs borítéktépkedés, vagy a sok-sok helyet foglaló papírszámla, de nincs többé „sárgacsekk” és postai sorban állás sem. A következő számláját a számítógépe előtt, a kényelmes karosszékből tekintheti meg a nap bármely órájában. S mivel az elektronikus számlát kiegyenlíteni is elektronikusan lehet, szinte egy gombnyomással ki is fizetheti a vízdíját – ha a csoportos beszedési megbízást választja, akkor a kiegyenlítéssel, fizetési határidővel nem is kell törődnie.

Hogyan működik az E-SZÁMLA?

Az online ügyfélszolgálatunkon a regisztrációját követően a számlák megtekintése, kiegyenlítése menüpontban Ön bejelöli az e-számla igényét. Ezt Társaságunk regisztrálja és a továbbiakban elektronikus formában készítjük el számláját.

Az elkészült E-SZÁMLÁRÓL e-mail értesítést küldünk, mely nem csak a számla elkészítését jelzi, hanem tartalmazza a fizetendő összeget és a fizetési határidőt is.

Amennyiben Ön még nem regisztrált a honlapunkon, az alábbi linkre kattintva megteheti kattintson ide, jelentkezzen be Online-ügyfélszolgálatunkra! Ha már regisztrált Felhasználónk, bejelentkezését követően az alábbi linken kattintson ide jelezheti e-számla igényét.

Amennyiben Ön havi gyakorisággal bejelenti mérőállását, úgy ennek megfelelően a számlát aktuális fogyasztásáról állítjuk ki. Ha elégedett az évenkénti leolvasások közötti időszakban megküldött részszámlákkal, továbbra is ilyen számlát kap tőlünk elektronikus formában, melyet honlapunkon a számlák megtekintése, kiegyenlítése menüpontban jelenítünk meg. Az e-számláit ebből a menüpontból letöltheti a számítógépére is.

Mire jó az  E-SZÁMLA ? Egyenértékű a papíralapúval?

Az elektronikus számla minden olyan adatot tartalmaz, amit a papíralapú számlán megtalál, sőt a monitoron a megszokott számlakép köszön vissza Önre. A hiteles E-SZÁMLA a kibocsátás időpontját hitelesítő időbélyeget és elektronikus aláírást tartalmaz. Az E-SZÁMLA kibocsátása és befogadása hazai és nemzetközi szabványokra épül, abszolút biztonságos körülmények között történik (ezért sem küldi el a szolgáltató a személyes adatokat tartalmazó elektronikus dokumentumot e-mailen, hanem egy védett tárhelyen őrzi, amelyhez csak Önnek van jelszava). Az elektronikus számla csak elektronikus formában alkalmas adóigazgatási azonosításra. Hivatali, banki ügyintézés esetén is elektronikus formában kell adatközlésre benyújtani. (Ne feledje, hogy e-számlája elektronikus biztosítékokkal – időbélyeg, aláírás – van ellátva.) Ön bármikor hozzáfér a számláihoz a tárhelyén, s azt elektronikusan letöltve, akár egy CD-n benyújthatja a hivatalos szerveknek szükség esetén.

Ha Ön gazdálkodó szervezetet irányít, az e-számlát bármilyen hivatalos szerv ellenőrzésekor bemutathatja.

E-SZÁMLA  -->   elektronikus fizetési mód!

Az elektronikus ügyintézés lényege a papírlapú hordozók mellőzése. Ezért is van az, hogy e-számláját bármilyen elektronikus formában kiegyenlítheti, ami nélkülözi a készpénz használatát.

  • Ha eddig is csoportos beszedési megbízással fizette ki vízdíját, akkor a jövőben nincs semmi teendője. Ha még nem adott megbízást bankjának, most érdemes elgondolkozni rajta, hiszen időt és fáradtságot takaríthat meg magának: a szolgáltató az Ön által megjelölt limit erejéig az esedékesség napján leemeli a számla végösszegét bankszámlájáról – nincs többé késedelmi díj!
  • Ha e-bankon keresztül intézi számlaügyeit, az e-számlán szereplő fizetési határidő lejárta előtt utalja át a díjat az ALFÖLDVÍZ Zrt.-nek.
  • Ha egyébként is gyakran jár a bankba, eseti átutalási megbízást is adhat a vízdíj kifizetésére. De ne feledje, ha ezt a fizetési módot választja, minden hónapban ügyelnie kell a határidőre!
  • A legújabb fizetési lehetőség, amelyet már első e-számlája kiegyenlítésekor is igénybe vehet: az internetes bankkártyás fizetés. Amennyiben bankkártyája alkalmasa internetes fizetésre, akkor a számítógépe előtt ülve kifizetheti vízdíját, s ez Önnek semmibe sem kerül. A számlák megtekintése, kiegyenlítése menüpontban csak kattintson a fizetés feliratra.

Döntsön most, regisztráljon E-SZÁMLÁRA! Ne késlekedjen, legyen Önnek is e-egyenlege!

ALFÖLDVÍZ Zrt.