Tovább a tartalomra Akadálymentes verzió Normál verzió

Ügyfélszolgálat: 80/922-334
Műszaki hibabejelentés: 80/922-333 ugyfel@alfoldviz.hu | muszakihiba@alfoldviz.hu

Víz világnapi rajzpályázat – Kiderült kik nyertek kirándulást

Az ALFÖLDVÍZ Zrt. a Víz világnapja alkalmából a szolgáltatási területén élő óvodásoknak és általános iskolásoknak újra rajzpályázatot hirdetett „LÉGY TE A VÁLTOZÁS, ÉS TEDD JOBBÁ A VILÁGOT!” címmel. A díjak átadására március 21-én került sor a társaság békéscsabai központjában.

Az ALFÖLDVÍZ, az egyik legnagyobb víziközmű-szolgáltató, kiemelten fontos küldetésének tekinti a környezetszennyezés csökkentését, a környezettudatos gondolkodás népszerűsítését, a vízkincs védelmét. Ennek jegyében a világnap alkalmából ismét rajzpályázatot hirdetett, melynek mottója a 2023-as év Víz világnapjának szlogenje a „LÉGY TE A VÁLTOZÁS, ÉS TEDD JOBBÁ A VILÁGOT!” lett.

 

Közel 1000 alkotás érkezett óvodásoktól és kisiskolásoktól egyaránt, akik lerajzolták, nekik mit jelent mindennapi kincsünk, az ivóvíz, mit tesznek annak védelme érdekében, továbbá miként védik környezetünket. Az értékelés után a díjak átadására március 21-én, az ALFÖLDVÍZ békéscsabai központjában került sor.

 

A díjakat Szeverényi György, a cég vezérigazgatója adta át. A cégvezető örömét fejezte ki, hogy rekordszámban érkeztek rajzok nem csak a szolgáltatási területről, hanem például Budapestről, Nyíregyházáról, Kecskemétről. Mint elmondta: „Ez az aktivitás azt mutatja, hogy a gyermekek fogékonyak a pozitív gondolatok, a vízkincs védelme és a környezetvédelem iránt.”

Rövid köszöntőjében kitért arra is, hogy 2023-ban 30. alkalommal ünnepeljük március 22-én a Víz világnapját, melynek jelmondatához idén társult egy kolibri madár és egy mese is. Van egy őrségi mese a kolibriről, és arról, hogy ez a pici madár miként viselkedett egy megoldhatatlannak tűnő helyzetben.

„Egy nap tűz ütött ki az erdőben. Minden állat menekült, és a saját életét mentette. A tűz szélén megálltak, és rémülten, tehetetlenül nézték a lángokat. Fejük fölött egy kolibri repült a tűzhöz oda és vissza, megállás nélkül. A nagyobb állatok csodálkoztak és megkérdezték a kolibrit: hát te meg mit csinálsz? A tóhoz repülök vízért, hogy segítsek eloltani a tüzet, válaszolta a kismadár. Az állatok kinevették, és azt mondták: ez ostobaság, nem vagy képes egyedül megfékezni a lángokat! A kolibri így válaszolt: lehet, de amit tudok, azt megteszem.”

 

A kolibri cseppenként szállítja a megoldást. Ő az a változás, ami jobbá teszi környezetünket. A mese azt mutatja számunkra, hogy cselekedeteink bármilyen aprók is, segíthetnek a világon!

Érdekességként kiemelte, hogy a legaktívabb települések Békéscsaba, Sándorfalva és Kistelek voltak, összesen 80 intézményből érkeztek alkotások, 50 iskola és 30 óvoda vett részt a pályázaton.

Zárásként Szeverényi György megköszönte valamennyi pályázónak, felkészítő pedagógusnak a részvételt és az aktivitást, továbbá kihangsúlyozta, hogy a szülőket is külön köszönet illeti, hiszen ezzel is közelebb kerültek a gyermekek a vízkincs megóvásához és a természeti értékek védelméhez.

 

Az esemény zárásaként a legjobb alkotások beküldői átvették nyereményüket, amely összességében 600 ezer forint értékű csoport- és osztálykirándulás volt.

 

AZ ÓVODÁS KATEGÓRIA díjazottjai:


1. helyezett Molnár Enikő (felkészítő pedagógus: (Gordáné Vagács Angéla) Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda, Szarvas


2. helyezett Öreg Dominik (felkészítő pedagógus: dr. Szabó Tiborné) Százszorszép Művészeti Bázisóvoda, Vuk csoport, Békéscsaba


3. helyezett Apavári Lívia (felkészítő pedagógusok: Radichné Fúvó Ágnes, Tornyi-Molnárné Gál Tímea) Szentesi Központi Óvoda Klauzál Gábor utcai Központi Óvodája, Pipacs csoport

 

AZ ISKOLÁS KATEGÓRIA díjazottjai:

 

1. helyezett Répási Luca (felkészítő pedagógus: Török Zsuzsanna) Sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola


2. helyezett Veress Boglárka, Liker Léna (felkészítő pedagógus: Szászné Váradi Éva) Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium


3. helyezett Tarsoly Noel (felkészítő pedagógus: Tubak Zsuzsanna) Zsadányi Református Általános Iskola

 

 

Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek.