Tovább a tartalomra Akadálymentes verzió Normál verzió

Ügyfélszolgálat: 80/922-334
Műszaki hibabejelentés: 80/922-333 ugyfel@alfoldviz.hu | muszakihiba@alfoldviz.hu

Víz világnapi rajzpályázat – Kiderült kik nyertek kirándulást

Az ALFÖLDVÍZ Zrt. a Víz világnapja alkalmából „MINDEN CSEPP SZÁMÍT!” címmel hirdetett rajzpályázatot a szolgáltatási területén élő óvodásoknak és általános iskolásoknak. Az alkotásokat április 14-ig lehetett beküldeni, az elbírálás után a díjak átadására április 26-án került sor a társaság békéscsabai központjában.

Az ALFÖLDVÍZ, az ország negyedik legnagyobb víziközmű-szolgáltatója, kiemelt feladatának tekinti felhívni a figyelmet a takarékos vízfelhasználásra, a csapvíz fontosságára és annak védelmére. Ennek jegyében a világnap alkalmából ismét rajzpályázatot hirdetett „MINDEN CSEPP SZÁMÍT” címmel, melyre több száz alkotás érkezett óvodásoktól és kisiskolásoktól, akik lerajzolták, ők hogyan takarékoskodni a csapvízzel. Az értékelés után a díjak átadására április 26-án, az ALFÖLDVÍZ békéscsabai központjában került sor.

 

A díjakat Szeverényi György, a cég vezérigazgatója adta át. A cégvezető örömét fejezte ki, hogy idén is több száz alkotás érkezett, hiszen ezzel a gyermekek közelebb kerültek a vízkincs megóvásához, a természeti értékek védelméhez. 

Rövid köszöntőjében elmondta, hogy az idei pályázat célja azt volt, hogy felhívjuk a figyelmet a csapvíz fontosságára. Számunka ugyanis természetes, hogy kinyitjuk a csapot és tiszta, egészséges ivóvíz folyik belőle, azonban a világban több millióan nem jutnak hozzá ehhez az éltető kincshez. Mindannyian függünk a víztől, ezért mindenkinek van tennivalója. A gyerekeknek, a családjuknak, az óvodás vagy iskolatársaknak, kisebb-nagyobb közösségeknek is felelőssége, hogy mindennapi vízhasználati szokásaik megváltozzanak, takarékosan bánjanak a vízzel.

 

Érdekességként kiemelte, hogy a legtöbben Békéscsabáról, Makóról és Kondorosról küldtek be pályamunkákat. A legaktívabb iskola a Makói Kálvin Téri Református Általános Iskola, míg a legaktívabb óvoda a gyulai Németvárosi Óvoda volt.

 

Az esemény zárásaként a legjobb alkotások beküldői átvették nyereményüket, az összességében 600 ezer forint értékű csoport- és osztálykirándulást, melynek célja, hogy élményt kapjanak a gyerekek.  

 

AZ ÓVODÁS KATEGÓRIA díjazottjai:

 

1. helyezett Szombati Luca (felkészítő pedagógus: dr. Szabó Tiborné)

Százszorszép Művészeti Bázisóvoda, Vuk csoport, Békéscsaba

 

2. helyezett Uhrin Zorka (felkészítő pedagógus: Czibulka Éva) 

Vásártéri Óvoda, Micimackó csoport, Gyomaendrőd

 

3. helyezett Ragács Alíz (felkészítő pedagógus: Mészáros Zsanett, Kovács Szilvia) 

Rákóczi Ferenc utcai Óvoda, Szentes

 

 

 

AZ ISKOLÁS KATEGÓRIA díjazottjai:

 

1. helyezett Bene Borbála, Hornok Dorina, Kiss-Várkonyi Maléna, Lisztóczki Kornél, Orvos Zara, Szabó Dóra, Szabó Natasa, Szöllősi Boglárka, Veress Hajnalka, Veszelka Miklós (felkészítő pedagógus: Bordás Andrea) 

Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, Békéscsaba

 

2. helyezett Zsiga Zsófia (felkészítő pedagógus: Patkós Győzőné) 

Kálvin Téri Református Általános Iskola, Makó

 

3. helyezett Szombati Petra (felkészítő pedagógus: Medgyesiné Seprenyi Erzsébet) 

Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Békéscsaba

 

 

Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek.