Tovább a tartalomra Akadálymentes verzió Normál verzió

Ügyfélszolgálat: 80/922-334
Műszaki hibabejelentés: 80/922-333 ugyfel@alfoldviz.hu | muszakihiba@alfoldviz.hu

Kilencvenöt önkormányzat jegyzett részvényt az ALFÖLDVÍZ Zrt.-ben

2011-ben széles körű konzultáció kezdődött Békés, Csongrád, és Hajdú-Bihar megye önkormányzatai között. A lakosság egészséges ivóvízzel való ellátásáról együttműködési megállapodást írt alá tavaly szeptember 14-én sajtótájékoztató keretében Vantara Gyula Békéscsaba polgármestere, országgyűlési képviselő, Bodó Imre, a Csongrád megyei Tiszasziget polgármestere, országgyűlési képviselő, valamint Tóth Attila, a Hajdú-Bihar megyei önkormányzatok alelnöke, a Hajdú-Bihari Önkormányzatok Vízmű Zrt. igazgatóságának elnöke. Az eseményen elhatározás született arról is, hogy megvizsgálják egy, a megyehatárokon átnyúló üzemeltetés lehetőségét az ALFÖLDVÍZ Zrt. keretében.

Társaságunk, mint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal előírásainak megfelelni képes szolgáltató az elmúlt időszakban a Békés megyei, valamint több, a szomszédos megyék víziközmű cégeit üzemeltető, illetve a törvény által előírt fogyasztói egyenértékekkel nem rendelkező víziközmű társaságokkal üzemeltető önkormányzatainak is felajánlotta együttműködését.

Az elmúlt hónapok tárgyalássorozatait követően jelentős számú önkormányzat jelezte Társaságunk felé együttműködési szándékát, ezért az ALFÖLDVÍZ Zrt. rendkívüli közgyűlést hívott össze május 16-ára, melynek során 95 (Bács-Kiskun megyei, Békés megyei, Csongrád megyei, valamint Hajdú-Bihar megyei) település részvényjegyzéséről született döntés. Az ALFÖLDVÍZ Zrt. részvényesi köre így több mint kétszeresére, 87-ről 182-re emelkedett, a Bács-Kiskun megyei települések részvényjegyzésével pedig a három megye együttműködése négy megyére bővült.

A részvényjegyzés által megnyílt a lehetőség az új részvényes települések számára, hogy üzemeltetési szerződést köthessenek Társaságunkkal.

Társaságunk jelenleg közel 300 000 lakos számára biztosítja szolgáltatásait, ez a szám az új részvényes Csongrád megyei települések csatlakozásával 500 000-re, a Hajdú- Bihar, illetve a Bács-Kiskun megyei települések csatlakozásával akár 600 000-et meghaladóra emelkedhet. A jelenlegi dolgozói létszám az ellátási terület bővülésével 670-ről 1100-ra is nőhet.

Ezen széleskörű együttműködés keretében az ALFÖLDVÍZ Zrt. gazdaságilag stabil, megbízható partnere tud lenni a jelenlegi és az új részvényes önkormányzatoknak, szolgáltatásait hosszútávon még gazdaságosabban, még magasabb színvonalon tudja biztosítani a lakosság számára.