Tovább a tartalomra Akadálymentes verzió Normál verzió

Ügyfélszolgálat: 80/922-334
Műszaki hibabejelentés: 80/922-333 ugyfel@alfoldviz.hu | muszakihiba@alfoldviz.hu

Befejeződött a 15 milliárdos csatornázási beruházás Békéscsabán

A Békéscsaba Szennyvíztisztításának és Csatornázásának Fejlesztése projekt záró rendezvényének keretén belül a napokban Hanó Miklós alpolgármester, Halász Gergely projektvezető és Szeverényi György az ALFÖLDVÍZ Zrt. műszaki igazgató felavatta a korszerűsített békéscsabai szennyvíztisztító telepet.

A rendezvényen Hanó Miklós alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, aki kiemelte, hogy a mintegy 15 milliárd forintos projekt nagyban hozzájárult a városban élők életminőségének javításához és a környezetvédelemhez egyaránt. Köszönetet mondott mindazoknak, akik valamilyen formában hozzájárultak a beruházás sikerességéhez. Halász Gergely projektvezető rövid prezentációban mutatta be az építési és fejlesztési munkálatokat, mely bemutatót követően Szeverényi György, Társaságunk műszaki igazgató elmondta, hogy a 85 százalékban támogatott projekt keretében 140 kilométernyi szennyvízcsatorna, 6 szennyvízátemelő épült, közel tízezer háztartást kötöttek rá a hálózatra, melynek révén a város csatornázottsága 60 százalékról 90-95 százalékra nőtt.
A záró rendezvény hivatalos programjaként a nemzeti színű szalag átvágásával felavatták a szennyvíztelepet, melyet a továbbiakban az ALFÖLDVÍZ Zrt. fog üzemeltetni.
A Vásárhelyi Pál Szakközépiskola érdeklődő diákjai és a Békés Megyei Mérnöki Kamara szakemberei részére lehetőség nyílt a szennyvíztisztító telep megismerése, akik a helyszínen elsőként egy rövid filmet tekinthettek meg, majd ezt követően körbejárhatták a telepen található műtárgyakat is.