Tovább a tartalomra Akadálymentes verzió Normál verzió

Ügyfélszolgálat: 80/922-334
Műszaki hibabejelentés: 80/922-333 ugyfel@alfoldviz.hu | muszakihiba@alfoldviz.hu

Váratlan műszaki hiba Felgyőn - Tájékoztatás felhasználóink számára

Felgyőn július 13-án az ivóvízellátását biztosító víziközmű rendszer váratlanul meghibásodott. A szolgáltatás helyreállítása, a hiba elhárítása azonnal megkezdőzött, azonban a szolgáltatott víz jelenleg használati ivóvíznek minősül. Az ALFÖLDVÍZ tájékoztatója a meghibásodásról, illetve a használati ivóvízről

Felgyőn 2016. július 13-án délután váratlan műszaki probléma miatt a település ivóvízellátását biztosító 2. számú termelő kút meghibásodott, melynek következtében finom szemcséjű homok került a vízellátó rendszerbe.

A szolgáltatás helyreállítása érdekében az társaságunk szakemberei július 14-én reggel 

a vízműtelepen rendkívüli beavatkozásokat végeztek. Üzembe helyezték az 1. számú kutat. Kitakarították a homokot a víztároló medencékből és fertőtlenítő mosatást végeztek.

Megtörtént a sérült kút vizsgálata és kicserélték a búvárszivattyút.

A szakemberek megállapították, hogy a települési vízellátás egyidejű biztosítása mellett nem lehetséges a meghibásodott 2. számú kút javítása, ezért végleges megoldást csak a kút melléfúrásos rekonstrukciója jelenthet.

A szolgáltató a probléma végleges megoldásáig a település ivóvízellátását a két kút együttes üzemével biztosítja, folyamatos felügyelet és fertőtlenítés mellett. 

 A felmerült problémáról társaságunk azonnal értesítette a víziközmű tulajdonosát, a felgyői önkormányzatot, illetve a felhasználókat.

 Az ALFÖLDVÍZ akkreditált laboratóriuma július 14-én rendkívüli mintázást végzett a településen, melynek alapján megállapítható, hogy az nem elégíti ki maradéktalanul az ivóvíz minőségi követelményeket és használati ivóvíznek minősül.

 A probléma megoldásáig az ALFÖLDVÍZ gondoskodik a vízellátásról. A településen az ivóvíz szolgáltatást időlegesen lajtos kocsiból - a polgármesteri hivatalnál és az óvodánál – biztosítja a felgyői felhasználók részére.

 Július 18-án ismételt vízmintavétel történt a településen, melynek eredményei jelenleg még nem állnak a rendelkezésünkre.

 Az ALFÖLDVÍZ, mint felelős víziközmű-szolgáltató jelentős erőforrásokat biztosít a probléma mielőbbi megoldásának érdekében. 

 A hiba elhárítása időszakában felmerülő kellemetlenségekért a felhasználók megértését kéri és köszöni 

az Ön víziközmű-szolgáltatója, az ALFÖLDVÍZ Zrt.