Tovább a tartalomra Akadálymentes verzió Normál verzió

Ügyfélszolgálat: 80/922-334
Műszaki hibabejelentés: 80/922-333 ugyfel@alfoldviz.hu | muszakihiba@alfoldviz.hu

KÖRNYEZETTUDATOSAN HASZNÁLJUK CSATORNAHÁLÓZATUNKAT

Felelős víziközmű-szolgáltatóként ezúton kérjük a lakosság közreműködését abban, hogy a jelenleg kialakult helyzetben is környezettudatosan használják otthoni csatornahálózatukat.

A koronavírus-járvány egészségügyi veszélyeire való tekintettel napról napra egyre többen maradnak otthon gyermekeikkel, családtagjaikkal vagy végzik otthonról munkájukat, mely megváltozott élethelyzet több odafigyelést igényel minden színtéren; így van ez a wc-, valamint a szennyvízrendszer használatával is.

Tudatos odafigyeléssel nem csak a helyi dugulásokat lehet megelőzni, de a csatornahálózat állapotáért, a szennyvíztisztító telepek megfelelő működéséért, továbbá az ágazatban jelenleg is folyamatosan dolgozó kollégák többletfeladatainak csökkentéséért, ezáltal egészségük védelméért is sokat lehet tenni.

Erre a jelenlegi helyzetben kiemelt szükség van.

A mosdó-, illetve csatornahasználat során az alábbiak betartását kérjük: tilos a szennyvízcsatornába konyhai maradékot, nedves törlőkendőt, pelenkát, oldószereket, ruhákat, gyógyszereket, vegyi anyagokat, robbanásveszélyes folyadékot, valamint építési törmeléket juttatni. Ezen anyagok csatornába való jutásának következményeiről ide kattintva további információkat is olvashatnak.

Tisztelettel kérjük Felhasználóinkat, hogy környezettudatos magatartásukkal segítsék a szennyvíz szakszerű, biztonságos elvezetését és megtisztítását, figyelve ezzel egymásra és környezetünkre.