Tovább a tartalomra Akadálymentes verzió Normál verzió

Ügyfélszolgálat: 80/922-334
Műszaki hibabejelentés: 80/922-333 ugyfel@alfoldviz.hu | muszakihiba@alfoldviz.hu

FÖLD NAPJA – ÁPRILIS 22.

A Föld Napja kezdeményezés minden év áprilisában felhívja a figyelmünket a Föld természeti környezetének megóvására. Azonban az idén ez a világnap is más megvilágításba kerül. A világban jelenleg is zajló koronavírus járvány is pontosan megmutatja azt, hogy figyelnünk és vigyáznunk kell! Magunkra, egymásra, a Földre és a vízkészletünkre is!

Az 1970-ben, Amerikában indult mozgalom hamar világméretűvé nőtt. Magyarországon először 1990-ben tartották meg ezt a világnapot, amelynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön a Föld megóvása. Azóta minden évben fontosabbnál fontosabb üzeneteket hordoz, de talán sosem volt ilyen aktuális az időzítése, mint amennyire időszerű a jelen pillanatban.
Egy nap a holnapért, a klímáért! Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése – erre figyelmeztet a 30. magyar és az 50. világméretű Föld napja, melynek kiemelt témája maradt a biológiai sokféleség megőrzése is. Az emberiség túlterjeszkedése rendkívüli módon megterheli a világot, túlságosan sokat fogyasztunk és túlságosan sok területet foglalunk el évről évre, derül ki a WWF jelentéséből.

Tudatossággal és némi odafigyeléssel sokat tehetünk azért, hogy Földünket megóvjuk. S mindezt hogyan? Zöldítsük környezetünket, ültessünk fákat, komposztáljunk, közlekedjünk okosan, éljünk egyszer használatos műanyagok nélkül, otthonunkban használjunk környezetbarát szereket, és még sorolhatnánk! Fontos kiemelni, hogy hazánkban a csapvíz kiváló minőségű és a háztartások közel 100%-ában rendelkezésre áll! Nem szükséges tehát műanyag palackokban vásárolt ivóvizet vásárolnunk, egyszerűen nyissuk meg a csapot és fogyasszuk bátran az onnan kifolyó – legszigorúbban ellenőrzött élelmiszert – a csapvizet.

A Föld Napján gondoljunk tehát ezekre a fontos információkra, álljunk meg egy pillanatra és holnaptól próbáljunk meg még tudatosabban, zöldebben és okosabban élni. Magunk miatt, a környezetünk miatt, a jövőnk miatt!

Víziközmű-szolgáltatókén ezen a napon is szeretnénk felhívni a figyelmet az ivóvíz védelmére. Bánjunk úgy a vízzel, hogy az a következő generációk számára is elérhető „kincs” legyen és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy gyermekeink, unokáink számára is olyan vízkészlet legyen elérhető, ami a mai nap nekünk még a rendelkezésünkre áll. Óvjuk, védjük azt a kincset, amit „unokáinktól kaptunk kölcsön”!