Tovább a tartalomra Akadálymentes verzió Normál verzió

Ügyfélszolgálat: 80/922-334
Műszaki hibabejelentés: 80/922-333 ugyfel@alfoldviz.hu | muszakihiba@alfoldviz.hu

TÁJÉKOZTATÁS A HITELESÍTÉSI VÍZMÉRŐCSERE ÚJRAINDÍTÁSÁRÓL

A koronavírus-járvány egészségügyi veszélyeire és az ez alapján hozott országos rendelkezésekre való tekintettel Társaságunk fokozatosan indítja újra az egyes tevékenységeit. Az egyik ilyen szolgáltatás a hitelesítési vízmérőcsere is, amit 2020. július 1-től ismételten végez Társaságunk.

Ez alapján sor kerülhet a korábban már újraindított bekötési vízmérők hitelesítési cseréje mellett, a mellék- és telki vízmérők cseréjére is. Tájékoztatunk minden érintettet, hogy első ízben azon Felhasználóinkat keressük fel, akik a járványügyi veszélyhelyzetet megelőzően és annak ideje alatt írásban megrendelték a már lejárt hitelesítésű mellékvízmérők cseréjét, de annak teljesítése még nem történhetett meg. Ezt követően - illetve szabad kapacitás esetén ezzel párhuzamosan – a már megrendelt, 2020. évben lejáró hitelesítésű mellék- és telki vízmérők cseréjét is megkezdjük, illetve folyamatosan végezzük.

Fontos tudnivaló a hitelesítési vízmérőcserével kapcsolatban, hogy a hitelesítés hatálya azon a napon jár le, amelyik nap a hatály záró évének utolsó napja. Ez azt jelenti, hogy a 2012. évi (aktuálisan 2020-ban lejáró) hitelesítésű, elszámolási mellékvízmérőként használt eszközök hitelesítése 2020. december 31-ig érvényes. Függetlenül attól, hogy korábban az, az év során mikor került beépítésre. Így Önnek semmilyen hátránya nem keletkezik abból, hogy a csere a lejárat évének melyik szakaszában kerül végrehajtásra. Ettől függetlenül Társaságunk továbbra is arra kéri Felhasználóit, hogy lehetőség szerint mihamarabb gondoskodjanak a mellékvízmérők időben történő cseréjének megrendeléséről.

Ezt támogatva, az ALFÖLDVÍZ Zrt. továbbra is 20% díjkedvezményt biztosít a lejáró hitelesítésű mellékvízmérővel rendelkező lakossági felhasználóinak, aminek pontos részleteiről aktuálisan, levél formájában küld értesítést. Természetesen azon Felhasználóinknak is biztosítjuk a kedvezményt, akik a járványügyi veszélyhelyzetet közvetlenül megelőzően, illetve annak ideje alatt kapták kézhez értesítő levelünket és ez alapján 2020. 05. 31-ig megrendelték „Hitelesítési csere és biztonsági (jogi) zárral való ellátás” szolgáltatásunkat.

Kérjük Felhasználóinkat, hogy a személyes megjelenés helyett lehetőség szerint telefonon, írásban vagy a Társaság honlapján elérhető ügyintézési lehetőségek valamelyikén vegyék fel velünk a kapcsolatot. Ügyintézésekkel kapcsolatban a www.alfoldviz.hu weboldalon az ügyfélszolgálat menüpontban is tájékozódhatnak.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a hitelesítési mellékvízmérő cserét végrehajtó munkatársaink minden esetben – előzetesen - telefonon egyeztetnek időpontot a szerelés megvalósításához. Munkatársaink a saját és az Önök egészségének védelme érdekében arcmaszkban és gumikesztyűben, felület fertőtlenítőszerrel felszerelve érkeznek meg a felhasználási helyre.

Kérjük, hogy munkatársunk érkezése előtt az alábbi egyszerű és könnyen végrehajtható óvintézkedéseket szíveskedjen megtenni:

  • Betegség vagy annak gyanúja, tartós külföldi tartózkodás, esetleg külföldről való közvetlen hazatérés esetén, még a telefonos időpont egyeztetés során tájékoztassa erről munkatársunkat, szükség esetén az illetékes hatósági szerveket vagy háziorvosát.
  • A helyszínen legalább 2 méteres távolságot tartson.
  • Készítsen elő saját tollat és azt használja.
  • Biztosítsa a vízmérő hozzáférhetőségét.
  • Szükség szerint előzetesen végezzen fertőtlenítő takarítást a munkaterületen. Különösen a mellékhelységben, fürdőszobában.
  • Szellőztessen ki alaposan.

Együttműködésüket ezúton is köszönjük!