Tovább a tartalomra Akadálymentes verzió Normál verzió

Ügyfélszolgálat: 80/922-334
Műszaki hibabejelentés: 80/922-333 ugyfel@alfoldviz.hu | muszakihiba@alfoldviz.hu

Locsolási vízmérő beépítés

Locsolási célú vízfelhasználás mérése céljából ivóvíz-bekötővezetékre telepített kizárólag közterületi locsolási bekötési vízmérő vagy ivóvíz-bekötővezetékre telepített ikermérő vagy a bekötési vízmérőt követő házi ivóvízhálózatra telepített mellékvízmérő helyezhető el. A locsolási célú vízmérő engedélyezésének feltétele, hogy a felhasználási hely szennyvízbekötéssel és szennyvízelvezetésre vonatkozó közszolgáltatási szerződéssel rendelkezzen. Amennyiben a locsolási vízmérő beépítése egy tervben kerül benyújtásra az új ivóvíz- és szennyvízbekötéssel, a locsolási vízmérő átvételét csak a szennyvízbekötés üzembe helyezése után kezdeményezheti a felhasználó. A mellékvízmérő szerelését Társaságunktól is megrendelheti.

A részletes ügymenetről az alábbi tájékoztatóinkban olvashat:

Az ügymenethez szükséges nyomtatványok a következők:

Locsolási vízmérő elszámolásának módja

A locsolási vízmérők leolvasását Társaságunk évente egyszer, őszi hónapban végzi a 58/2013 (II.27) kormányrendelet 61. § előírásai szerint. A locsolási vízmérő által mért vízmennyiség után szennyvízdíj nem kerül felszámolásra, illetve ezen mennyiséggel a szennyvízmennyiség csökkentésre kerül.

  1. Az ivóvíz-bekötővezetékre telepített kizárólag közterületi locsolási bekötési vízmérő és az ivóvíz-bekötővezetékre telepített ikermérő után a miniszteri rendeletben meghatározott díj is felszámításra kerül.
  2. A házi ivóvízhálózatra telepített locsolási vízmérőn mért elkülönített locsolási vízhasználat esetén, egyéb címen járó locsolási kedvezmény nem érvényesíthető.

A locsolási vízmérő szereléssel kapcsolatos további kérdéseivel műszaki ügyintézőinket keresheti a 06 80/ 922-334 –es telefonszámon, illetve az Ön felhasználási helyén illetékes divízió egyéb elérhetőségén.

 

Az Ön felhasználási helyén illetékes divízió elérhetőségeit ide kattintva láthatja.