Akadálymentes verzió Normál verzió

Ügyfélszolgálat: 80/922-334
Műszaki hibabejelentés: 80/922-333 ugyfel@alfoldviz.hu | muszakihiba@alfoldviz.hu

Locsolási vízmérő beépítés

A Felhasználó kérelmére a locsolási vízhasználat mérését Társaságunk biztosítja, a 58/2013 (II.27) kormányrendelet 62. § (3) bekezdése alapján. A locsolási célú vízhasználat mérése céljából úgynevezett locsolási vízmérő szerelhető, mely lehet ivóvíz-bekötővezetékre telepített kizárólag közterületi locsolási bekötési vízmérő vagy ivóvíz-bekötővezetékre telepített ikermérő vagy a bekötési vízmérőt követő házi ivóvízhálózatra telepített mellékvízmérő a 58/2013 (II.27) kormányrendelet 1.§ 12. pontja szerint.

Locsolási vízmérőt csak biológiailag aktív területek gondozására szánt víz elkülönített mérésére lehet igényelni. Az ivóvíz-bekötővezetékre telepített közterületi locsolási bekötési vízmérőt kizárólag a helyi önkormányzat és annak szervei kérhetnek. Az írásos kérelemhez a bekötővezeték és vízmérőről készült tervet kell mellékelni, a 58/2013 (II.27) kormányrendelet 5. számú melléklete szerinti tartalommal. Az ivóvíz-bekötővezeték és locsolási vízmérő szerelésének a díja a mindenkor érvényes, a Víziközmű-szolgáltató Igazgatósága által elfogadott Árjegyzék alapján kerül megállapításra.

Locsolási vízmérő elszámolásának módja

A locsolási vízmérők leolvasását Társaságunk évente egyszer, őszi hónapban végzi a 58/2013 (II.27) kormányrendelet 61. § előírásai szerint. A locsolási vízmérő által mért vízmennyiség után szennyvízdíj nem kerül felszámolásra, illetve ezen mennyiséggel a szennyvízmennyiség csökkentésre kerül.

  1. Az ivóvíz-bekötővezetékre telepített kizárólag közterületi locsolási bekötési vízmérő és az ivóvíz-bekötővezetékre telepített ikermérő után a miniszteri rendeletben meghatározott díj is felszámításra kerül.
  2. A házi ivóvízhálózatra telepített locsolási vízmérőn mért elkülönített locsolási vízhasználat esetén, egyéb címen járó locsolási kedvezmény nem érvényesíthető.

A locsolási vízmérő szereléssel kapcsolatos további kérdéseivel műszaki ügyintézőinket keresheti a 06 80/ 922-334 –es telefonszámon, illetve az Ön felhasználási helyén illetékes divízió egyéb elérhetőségén. A locsolási vízmérő szerelésének megrendelését – a szükséges dokumentumok benyújtása után – az illetékes divíziónál intézheti személyesen vagy írásban.

 

Az Ön felhasználási helyén illetékes divízió elérhetőségeit ide kattintva láthatja.