Tovább a tartalomra Akadálymentes verzió Normál verzió

Ügyfélszolgálat: 80/922-334
Műszaki hibabejelentés: 80/922-333 ugyfel@alfoldviz.hu | muszakihiba@alfoldviz.hu

Tüzivíz hozam mérés

Az 54/2014 (XII.5.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról megjelenése alapvetően megváltoztatta a tüzivíz források vízhozam meghatározásának gyakorlatát. A korábbi, számításon alapuló, elsősorban tervezés időszakára szorítkozó vízhozam számítási módszereket a kivitelezés utáni és az ellenőrzésekhez kapcsolódó vízhozam mérési eljárás váltotta fel. A közterületen elhelyezett tüzivíz források általában a közüzemi hálózathoz csatlakoznak, így azok ellenőrzése Társaságunk feladata. Amennyiben közterületi tűzcsapok vízhozamának mérésére jelenik meg igényük, úgy Társaságunk korszerű és hiteles berendezéssel, jogszabályon alapuló mérési módszerrel, a vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által is elfogadottan áll az önök rendelkezésére. 
Szakembereink képesek a telephelyeken elhelyezett fali, földfeletti és földalatti tűzcsapok vízhozamának mérésére is, melyet akár a telephely általános tűzvédelmi rendszerének (poroltók, habbal oltók, tűzoltó tömlők, tüzivíz tárolók) felülvizsgálatához komplex szolgáltatásként tudunk adni.
 
Szolgáltatásinak részleteiről, közterületi tűzcsapok vízhozam-méréséről munkaidőben a 30/959-4860 telefonszámon, míg telephelyi tüzivíz források és tűzoltó berendezések beméréséről, felülvizsgálatáról a 30/903-2205 telefonszámon érdeklődhetnek.
 
Az Ön víziközmű-szolgáltatója, az ALFÖLDVÍZ Zrt.
 
A szolgáltatás megrendelhető az alábbi címeken, levélben:
ALFÖLDVÍZ Zrt. Technológiai Osztály
5600 Békéscsaba, Dobozi út 5.
Müller Zoltán
e-mailen: muller.zoltan@alfoldviz.hu
telefonon: 06-66/523-200