Akadálymentes verzió Normál verzió

Ügyfélszolgálat: 80/922-334
Műszaki hibabejelentés: 80/922-333 ugyfel@alfoldviz.hu | muszakihiba@alfoldviz.hu

Híreink

Tájékoztatás karbantartásról   Tájékoztatás karbantartásról 2019. október 15.
Tájékoztatjuk tisztelt Felhasználóinkat, hogy 2019. október 19.-én (szombaton) 18:00 és 21:00 között a informatikai rendszerünk tervezett karbantartása miatt a weboldalunk nem lesz elérhető.
Az ALFÖLDVÍZ ügyfélszolgálati irodáinak októberi módosított nyitva tartása   Az ALFÖLDVÍZ ügyfélszolgálati irodáinak októberi módosított nyitva tartása 2019. október 15.
Társaságunk tájékoztatója ügyfélszolgálati irodáinak októberi nyitva tartásáról.
Péntek és szombat este vízhiány Békéscsabán   Péntek és szombat este vízhiány Békéscsabán 2019. október 14.
Békéscsabán az ivóvíz-főkör éjszakai mosatása miatt október 18-án, pénteken és 19-én, szombaton este a városban több órás vízhiányra lehet számítani.
Víz világnapi rajzpályázat - Óvodások és iskolások nyertek kirándulást   Víz világnapi rajzpályázat - Óvodások és iskolások nyertek kirándulást 2019. május 03.
Az ALFÖLDVÍZ Zrt. a Víz világnapja alkalmából a szolgáltatási területén élő óvodásoknak és általános iskolásoknak rajzpályázatot hirdetett „VIZET MINDENKINEK!” címmel. A szolgáltató a Föld napjáig, április 22-éig várta az alkotásokat. Az elbírálás után a díjak átadására május 2-án a víziközmű-szolgáltató békéscsabai központjában került sor.
TÁJÉKOZTATÓ ÜZLETSZABÁLYZAT ÉS NYITVA TARTÁS VÁLTOZÁSRÓL   TÁJÉKOZTATÓ ÜZLETSZABÁLYZAT ÉS NYITVA TARTÁS VÁLTOZÁSRÓL 2019. április 25.
Az ALFÖLDVÍZ Zrt. tájékoztatja felhasználóit, hogy 2019. április 17-től megváltozott a hatályos üzletszabályzata. A dokumentum megtalálható a Főoldalon a Közérdekű adatok boxban illetve az Ügyfélszolgálat / Ügyfélszolgálati információk menüpont alatt is.
Módosul az Alföldvíz Zrt. Üzletszabályzata   Módosul az Alföldvíz Zrt. Üzletszabályzata 2019. március 05.
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az Alföldvíz Zrt. módosítja üzletszabályzatát, amelyet a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 58/2013. (II.27.) kormányrendelet 89.§ (3) bekezdése alapján a Felhasználók részére ezúton közzéteszünk
Új helyre költözik az ALFÖLDVÍZ sarkadi ügyfélszolgálati fiókirodája   Új helyre költözik az ALFÖLDVÍZ sarkadi ügyfélszolgálati fiókirodája 2019. február 21.
Tájékoztatjuk felhasználóinkat, hogy a sarkadi ügyfélszolgálati fiókiroda a korábbi helyéről, a Kossuth utca 14. szám alól elköltözik.
MELLÉKVÍZMÉRŐK HITELESÍTÉSI CSERÉJE   MELLÉKVÍZMÉRŐK HITELESÍTÉSI CSERÉJE 2019. január 15.
Tájékoztatjuk tisztelt Felhasználóinkat, hogy az ALFÖLDVÍZ Zrt. üzemeltetési területén a korábbi évekhez hasonlóan 2019-ben is folytatódik a kedvezményes díjon végzett hitelesítési mellékvízmérő csere.
Tájékoztató az adatkezelés változásáról   Tájékoztató az adatkezelés változásáról 2019. január 03.
Az ALFÖLDVÍZ Zrt. tájékoztatja felhasználóit, hogy adatkezelési tájékoztatója 2018. december 11-én módosult.
Telefonszám változás   Telefonszám változás 2017. december 21.
2018. január 1-től Társaságunk telefonos ügyfélszolgálata és a mérőállás bejelentés a 06/80/922-334-es ingyenesen hívható telefonszámon érhető el. A 06/40/922-006-as és a 06/40/922-334-es telefonszámok megszűnnek. A műszaki hibabejelentő vonalunk változatlanul a 06/80/922-333-as ingyenesen hívható telefonszámon érhető el.
Az ALFÖLDVÍZ megszüntette a CIB Bank Zrt.-nél vezetett bankszámláját   Az ALFÖLDVÍZ megszüntette a CIB Bank Zrt.-nél vezetett bankszámláját 2017. március 22.
Az ALFÖLDVÍZ Zrt. tájékoztatja partnereit, hogy társaságunk a CIB Bank Zrt.-nél vezetett bankszámláját megszüntette. Ezért kérjük, hogy a jövőbeli kötelezettségeiket (utalásokat, befizetéseket) a honlapunkon a Cégünkről menüpont, Legfontosabb adataink almenüpontjában közzétett bankszámlaszámok valamelyikére szíveskedjenek teljesíteni. Megértésüket köszönjük!
A telefonos ügyfélszolgálati teszt fődíjasa az ALFÖLDVÍZ   A telefonos ügyfélszolgálati teszt fődíjasa az ALFÖLDVÍZ 2016. november 22.
A Délmagyarország napilap a Csongrád megyei telefonos ügyfélszolgálatokat tesztelte. A lap újságírói azt vizsgálták, hogy a fogyasztóvédelmi törvény szerint a szolgáltatók nem várakoztathatják a telefonos ügyfélszolgálatok az őket tárcsázó ügyfeleket. A teszt során a legjobb eredményt az ALFÖLDVÍZ érte el.
Már iható a víz Felgyőn - Tájékoztatás felhasználóink számára   Már iható a víz Felgyőn - Tájékoztatás felhasználóink számára 2016. július 29.
Ahogy arról társaságunk korábban tájékoztatott Felgyőn július 13-án az ivóvízellátását biztosító víziközmű rendszer váratlanul meghibásodott. A szolgáltatás helyreállítása azonnal megkezdődött. A vizsgálatok alapján elmondható, hogy a szolgáltatott víz ivóvíznek minősül, vagyis közvetlen emberi fogyasztásra alkalmas. Az ALFÖLDVÍZ tájékoztatója a fejleményekről.
Váratlan műszaki hiba Felgyőn - Tájékoztatás felhasználóink számára   Váratlan műszaki hiba Felgyőn - Tájékoztatás felhasználóink számára 2016. július 20.
Felgyőn július 13-án az ivóvízellátását biztosító víziközmű rendszer váratlanul meghibásodott. A szolgáltatás helyreállítása, a hiba elhárítása azonnal megkezdőzött, azonban a szolgáltatott víz jelenleg használati ivóvíznek minősül. Az ALFÖLDVÍZ tájékoztatója a meghibásodásról, illetve a használati ivóvízről
A jövő kémikusai versenyeztek Békéscsabán   A jövő kémikusai versenyeztek Békéscsabán 2016. március 08.
A közelmúltban, 27. alkalommal rendezték meg a Curie kémiaversenyt, amelyen Békés és Csongrád megyei diákok versenyeztek az országos döntőbe jutásért. A területi döntőnek, ahogy az elmúlt tizenöt évben, így most is a békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola adott otthont. Az esemény főszervezője az oktatási intézmény kémiatanára, Hrabovszki Katalin, a fő támogató pedig évek óta az ALFÖLDVÍZ Zrt.
KÖZLEMÉNY – TÍZ TELEPÜLÉSEN KEZDŐDIK MEG Az ÜZEMPRÓBA   KÖZLEMÉNY – TÍZ TELEPÜLÉSEN KEZDŐDIK MEG Az ÜZEMPRÓBA 2015. december 11.
A „Békés Megyei Ivóvízminőség-javító Program” című KEOP-1.3.0/09-11-2012-0009 azonosító számú projekt a végéhez közeledik, melynek során tíz településen kezdődik meg az üzempróba.
Vízmérőállás bejelentés már androidos mobiltelefonról is   Vízmérőállás bejelentés már androidos mobiltelefonról is 2015. augusztus 12.
Tájékoztatjuk tisztelt felhasználónkat, hogy androidos mobiltelefonról, az ALFÖLDVÍZ hivatalos alkalmazásának segítségével egyszerűen és kényelmesen jelenthetik be vízmérőállásukat, az alkalmazás telepítését követően a bejelentési időszakban, minden hónap 10 és 17 között.
Az ALFÖLDVÍZ Zrt. szolgáltatási területéhez tartozó 66 településen ”A Békés Megyei Ivóvízminőség-javító program” (KEOP-1.3.0/09-11-2012-0009) keretében a Duna Aszfalt Kft, a Mészáros és Mészáros Kft, a Békés Drén Kft. Kivitelezői Konzorciuma az ivóvízvezeték hálózaton rekonstrukciós munkát végez.    Az ALFÖLDVÍZ Zrt. szolgáltatási területéhez tartozó 66 településen ”A Békés Megyei Ivóvízminőség-javító program” (KEOP-1.3.0/09-11-2012-0009) keretében a Duna Aszfalt Kft, a Mészáros és Mészáros Kft, a Békés Drén Kft. Kivitelezői Konzorciuma az ivóvízvezeték hálózaton rekonstrukciós munkát végez. 2015. július 24.
A kivitelezés időszakában nyomáscsökkenés, ideiglenesen vízellátási problémák keletkezhetnek. A felmerülő esetleges kellemetlenségekért a kivitelezők a felhasználók megértését köszönik.
Víziközmű Szakmai Fórum tulajdonos önkormányzatok részére   Víziközmű Szakmai Fórum tulajdonos önkormányzatok részére 2015. május 27.
Az ALFÖLDVÍZ Zrt, mint felelős Víziközmű-szolgáltató fontosnak tartja a tulajdonos önkormányzatokkal való együttműködést, illetve a folyamatos kapcsolattartást, az első kézből való tájékoztatást. A közelmúltban Csorváson és Makón tartott szakmai fórumot aktuális témákról és nyújtott segítséget az elmúlt időszakban megfogalmazódott kérdésekben.
Üzletszabályzat módosítás   Üzletszabályzat módosítás 2015. március 13.
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az Alföldvíz Zrt. módosítja üzletszabályzatát, amelyet a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 58/2013. (II.27.) kormányrendelet 89.§ (3) bekezdése alapján a Felhasználók részére ezúton közzéteszünk.
KÖZLEMÉNY A BUDA-CASH BRÓKERHÁZ ÉRINTETTEINEK ÜGYÉBEN   KÖZLEMÉNY A BUDA-CASH BRÓKERHÁZ ÉRINTETTEINEK ÜGYÉBEN 2015. március 03.
Az ALFÖLDVÍZ Zrt. tájékoztatja a Buda-Cash Brókerház ügyében érintett felhasználóit, hogy amennyiben fizetési nehézségeik merülnek fel a vízdíjszámlák kiegyenlítése során, úgy Társaságunk részletfizetési vagy halasztott fizetési lehetőség ajánl fel, a bankszámlák zárolásának feloldásáig.
Film a békéscsabai szennyvíztisztító-telep építéséről   Film a békéscsabai szennyvíztisztító-telep építéséről 2015. február 10.
Az ALFÖLDVÍZ Zrt. szakembere, Salamon András fényképeket és kisfilmet készített a szennyvíztisztító-telep kivitelezéséről.
Az ALFÖLDVÍZ Zrt. további 12 településen kezdi meg a szolgáltatást január elsejétől   Az ALFÖLDVÍZ Zrt. további 12 településen kezdi meg a szolgáltatást január elsejétől 2015. január 08.
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jóváhagyta az ALFÖLDVÍZ Zrt. által benyújtott üzemeltetési szerződéseket Baks, Balástya, Balotaszállás, Csólyospálos, Dóc, Kiskunmajsa, Kömpöc, Ópusztaszer, Pusztaszer, Szank, Szatymaz és Zsana települések vonatkozásában. Így 2015. január elsejétől az ALFÖLDVÍZ Zrt. immár három megyében 129 településen folytatja magas szintű szolgáltatását.
2014. december 11-től megváltozik az ügyfélszolgálati irodáink nyitva tartása   2014. december 11-től megváltozik az ügyfélszolgálati irodáink nyitva tartása 2014. december 10.
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2014. december 11-től hatályos víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény végrehajtásáról szóló 58/2013. (II.27.) Kormányrendelet módosításai következtében Társaságunknál megváltozott az ügyfélszolgálati irodák nyitva tartási rendje. Több irodánk nyitva tartása meghosszabbításra került, valamint a telefonos ügyintézés a keddi napon 16 óra helyett 18 óráig érhető el.
Békéscsabai belváros rehabilitáció – az ALFÖLDVÍZ november 24-én kezdi meg a munkálatokat   Békéscsabai belváros rehabilitáció – az ALFÖLDVÍZ november 24-én kezdi meg a munkálatokat 2014. november 21.
A közelmúltban Kiss Tibor alpolgármester, Szeverényi György Társaságunk műszaki igazgatója és Tóthné Svecz Valéria a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. ügyvezetője tartott tájékoztatót a békéscsabai városháza Mokos Termében a belváros felújításának második üteméről és a beruházáshoz kapcsolódó közműfejlesztésekről.
Online ügyfélszolgálat az ALFÖLDVÍZ Zrt.-nél   Online ügyfélszolgálat az ALFÖLDVÍZ Zrt.-nél 2014. október 08.
Tájékoztatjuk tisztelt felhasználóinkat, hogy a mai naptól elérhető Társaságunk online ügyfélszolgálata, mely lehetőséget biztosít arra, hogy a nap 24 órájában kényelmesen és gyorsan intézhessék a víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos ügyeiket.
Befejeződött a 15 milliárdos csatornázási beruházás Békéscsabán   Befejeződött a 15 milliárdos csatornázási beruházás Békéscsabán 2014. október 06.
A Békéscsaba Szennyvíztisztításának és Csatornázásának Fejlesztése projekt záró rendezvényének keretén belül a napokban Hanó Miklós alpolgármester, Halász Gergely projektvezető és Szeverényi György az ALFÖLDVÍZ Zrt. műszaki igazgató felavatta a korszerűsített békéscsabai szennyvíztisztító telepet.
Társaságunk ivókutat adományozott   Társaságunk ivókutat adományozott 2014. szeptember 26.
Az ALFÖLDVÍZ Zrt. annak érdekében, hogy népszerűsítse az egészséges, természetes, ásványi anyagokban gazdag ivóvizet létrehozta legújabb programját, amely során minden évben a szolgáltatási területén négy ivókutat adományoz négy különböző településnek, az ott élő fogyasztóknak.
Új Felhasználóinknak ajánljuk - Hasznos ügyfélszolgálati információk   Új Felhasználóinknak ajánljuk - Hasznos ügyfélszolgálati információk 2014. január 16.
Tisztelt új Felhasználók!<br /> Összegyűjtöttük a szolgáltató-váltás során leggyakrabban felmerülő témákat, hogy azokról egy helyen, részletesen adhassunk tájékoztatást Önnek. Általános tájékoztatónkat további hasznos ügyfélszolgálati információkkal is kiegészítettük, hogy minél egyszerűbb legyen az ügyintézés már az első időszaktól kezdődően. Bízunk benne, hogy a legtöbb kérdésére ezúton választ tudunk adni. Amennyiben további kérdése merül fel, kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére.
Újabb 17 településen üzemeltet Társaságunk   Újabb 17 településen üzemeltet Társaságunk 2014. január 03.
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Társaságunk által benyújtott üzemeltetési szerződések közül — a december közepén jóváhagyott 30 szerződésen túl —2013. év utolsó napján további 17 település vonatkozásában bocsátott ki jóváhagyó határozatot.
30 településen kezdheti meg a szolgáltatás átvételét az ALFÖLDVÍZ   30 településen kezdheti meg a szolgáltatás átvételét az ALFÖLDVÍZ 2013. december 23.
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jóváhagyta az ALFÖLDVÍZ Zrt. által benyújtott üzemeltetési szerződéseket Ambrózfalva, Apátfalva, Csanádalberti, Csanádapáca, Csanádpalota, Csengele, Csongrád, Csorvás, Deszk, Elek, Ferencszállás, Földeák, Királyhegyes, Kistelek, Kiszombor, Klárafalva, Kövegy, Kübekháza, Magyarcsanád, Makó, Maroslele, Nagyér, Nagylak, Óföldeák, Pitvaros, Röszke, Sándorfalva, Tiszasziget, Újszentiván és Zsombó települések vonatkozásában.
Tájékoztatás házi szennyvízbeemelő egységek üzemeltetésének jogszabályi változásáról   Tájékoztatás házi szennyvízbeemelő egységek üzemeltetésének jogszabályi változásáról 2013. december 23.
Tisztelt Felhasználónk! A közelmúltban életbe lépett jogszabályi változás értelmében a háztartási szennyvizet a csatornahálózatba juttató szennyvíz beemelő egységek működtetése a víziközmű-szolgáltató feladata.
Védekezzünk a fagy ellen - Szükséges óvintézkedések   Védekezzünk a fagy ellen - Szükséges óvintézkedések 2013. november 08.
A kellemes november eleji időjárás lassan zordra fordul. A hideg idő, majd a tél beálltával menetrendszerűen érkező probléma a vízmérők, a vízvezetékek szétfagyása. A tartós hideg komoly károkat okozhat az aknákban vagy a fűtetlen pincékben lévő vízmérőkben. Emellett szükséges odafigyelni az ingatlanon belüli vízvezeték-hálózatra is, hiszen a fűtetlen, vagy a tél folyamán folyamatosan szellőző, hideg helységekben akár a vízvezetékek is elfagyhatnak. A fagy kiengedésekor elfolyt vizet, a mérőcsere költségeit és a szétfagyott, nem javítható vízmérőt a jogszabályok szerint a felhasználónak kell megfizetnie, hiszen a vízmérőakna a felhasználó kezelésében van. Ezek a tavasszal jelentkező rendkívül bosszantó, fölösleges többletterhek egyszerű, gondos felkészüléssel elkerülhetőek. A fagykárok elleni védekezésben az alábbi összefoglalóval kívánunk Önöknek segítséget nyújtani.
Az elsők között kapott Társaságunk működési engedélyt   Az elsők között kapott Társaságunk működési engedélyt 2013. október 08.
Tisztelt Felhasználóink! Örömmel tájékoztatjuk Önöket arról, hogy 2013. október 3-án a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal az első között adta meg Társaságunk részére a hosszútávú üzemeltetéshez szükséges működési engedélyt, ezáltal Társaságunk működése hatóságilag is biztosítottá vált.
A lakosság részére továbbra sem érkezik csapadékvíz díj számla Hódmezővásárhelyen   A lakosság részére továbbra sem érkezik csapadékvíz díj számla Hódmezővásárhelyen 2013. szeptember 02.
Az ALFÖLDVÍZ Zrt. tájékoztatja hódmezővásárhelyi felhasználóit, hogy a napokban eljuttatott tájékoztató levélben szereplő csapadékvíz díj tételt a következők szerint alkalmazza:
Üdvözöljük új felhasználóinkat!   Üdvözöljük új felhasználóinkat! 2013. augusztus 30.
2013. szeptember 1-től Társaságunk megkezdi szolgáltatási tevékenységét Hódmezővásárhelyen, Mindszenten és Székkutason. A műszaki hibák bejelentését vasárnaptól a 06 80 922 333-as ingyenesen hívható zöld számunkon fogadjuk, ügyfélszolgálatunkat a 06 40 922 334-es helyi tarifával hívható telefonszámunkon érhetik el.
Energiatakarékos háztartási gépekkel díjazta az ALFÖLDVÍZ Zrt. a környezettudatos csatlakozókat   Energiatakarékos háztartási gépekkel díjazta az ALFÖLDVÍZ Zrt. a környezettudatos csatlakozókat 2013. augusztus 16.
Társaságunk a Békéscsabán zajló szennyvízberuházás kapcsán nyereményjátékot hirdetett azon felhasználók között, akik a rákötési értesítő kézhezvételét követő egy hónapon belül csatlakoztak a csatornahálózatra, így növelve a környezettudatos városlakók táborát.
Egész héten vizet osztottak munkatársaink   Egész héten vizet osztottak munkatársaink 2013. augusztus 10.
Augusztus első hetére a legmagasabb, harmadfokú hőségriadót rendelt el az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat az ország egész területére. Munkatársaink Békéscsabán és Orosházán is vizet osztottak a járókelőknek.
Vízosztás a rendkívüli hőségben   Vízosztás a rendkívüli hőségben 2013. július 31.
Az elrendelt harmadfokú hőségriadó kapcsán munkatársaink Békéscsaba belvárosában vízosztással igyekeztek enyhíteni a forróság hatásain.
Biztonságban a sérülékeny vízbázisok   Biztonságban a sérülékeny vízbázisok 2013. július 31.
Befejeződött az a közel fél milliárdos beruházás, melynek eredményeként biztonságos környezetbe kerültek a Társaságunk kezelésében lévő, sérülékeny földtani környezetben üzemelő ívóvízkutak Békés megyében. A beruházás célja az emberi tevékenységből származó elszennyezések megelőzése, a természetes, jó vízminőség megőrzése az ivóvíz termelés céljára létesített vízművek környezetében. A projekt záróeseménye hétfőn került megrendezésre Társaságunk központjában.
129 önkormányzat együttműködése a dél-alföldi régió víziközmű-szolgáltatásáért   129 önkormányzat együttműködése a dél-alföldi régió víziközmű-szolgáltatásáért 2013. június 21.
Az elmúlt hónapok tárgyalássorozatait követően Társaságunk a közelmúltban tartott rendkívüli közgyűlésén 95, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, valamint Hajdú-Bihar megyei település részvényjegyzéséről született döntés. Az ALFÖLDVÍZ Zrt. tulajdonosi köre így több mint kétszeresére, 87-ről 182-re bővült. Az elmúlt hetek során a 95 új részvényes önkormányzat közül 60 már meg is kötötte a bérleti-üzemeltetési szerződést Társaságunkkal. Az ALFÖLDVÍZ Zrt. így az ország egyik legnagyobb, 100 százalékában nemzeti tulajdonú víziközmű-szolgáltatójává vált.
Üdvözöljük az ALFÖLDVÍZ Zrt. megújult honlapján!   Üdvözöljük az ALFÖLDVÍZ Zrt. megújult honlapján! 2013. május 31.
Megújult weblapunkat úgy alakítottuk ki, hogy gyors ügyintézést biztosítsunk elfoglalt felhasználóink számára, mindemellett sok hasznos információt, és érdekességet találjanak azok is, akik Társaságunk tevékenységeiről szívesen tájékozódnának.
Kilencvenöt önkormányzat jegyzett részvényt az ALFÖLDVÍZ Zrt.-ben   Kilencvenöt önkormányzat jegyzett részvényt az ALFÖLDVÍZ Zrt.-ben 2013. május 30.
2011-ben széles körű konzultáció kezdődött Békés, Csongrád, és Hajdú-Bihar megye önkormányzatai között. A lakosság egészséges ivóvízzel való ellátásáról együttműködési megállapodást írt alá tavaly szeptember 14-én sajtótájékoztató keretében Vantara Gyula Békéscsaba polgármestere, országgyűlési képviselő, Bodó Imre, a Csongrád megyei Tiszasziget polgármestere, országgyűlési képviselő, valamint Tóth Attila, a Hajdú-Bihar megyei önkormányzatok alelnöke, a Hajdú-Bihari Önkormányzatok Vízmű Zrt. igazgatóságának elnöke. Az eseményen elhatározás született arról is, hogy megvizsgálják egy, a megyehatárokon átnyúló üzemeltetés lehetőségét az ALFÖLDVÍZ Zrt. keretében.
Az ALFÖLDVÍZ Zrt. nyerte Békéscsabán a lakossági szennyvíz szippantásának jogát   Az ALFÖLDVÍZ Zrt. nyerte Békéscsabán a lakossági szennyvíz szippantásának jogát 2013. január 10.
A Békéscsaba Megyei Jogú Város által kiírt pályázaton az ALFÖLDVÍZ Zrt. nyerte 2013. január 1-től a megyeszékhelyen, és közigazgatási területén (Békéscsaba, Gerla, Mezőmegyer, Fényes) keletkezett lakossági szennyvíz szippantásának, és elszállításának jogát.
Az ország egyik legmodernebb szennyvíztisztító telepe épül Békéscsabán - Nyáron indul a 3,7 milliárdos korszerűsítés   Az ország egyik legmodernebb szennyvíztisztító telepe épül Békéscsabán - Nyáron indul a 3,7 milliárdos korszerűsítés 2012. május 18.
Újabb fontos állomásához érkezett Békéscsaba eddigi legjelentősebb környezetvédelmi programja: a szennyvízberuházás keretében rövidesen kezdődik a szennyvíztelep korszerűsítése, amelynek eredményeként, mintegy 3,7 milliárd forintból, teljesen megújul a Kisréten található telep. A beruházással az ország egyik legmodernebb, a szennyvizek komplex kezelését világszínvonalon biztosító létesítménye jöhet létre.
Élvonalban - A Békés Megyei Vízműveket Zrt. az Év támogatója díjban részesült   Élvonalban - A Békés Megyei Vízműveket Zrt. az Év támogatója díjban részesült 2012. február 17.
Február 15-én a békéscsabai városháza dísztermében köszöntötték a település vezetői azokat a sportolókat és felkészítőiket, akik az év során világversenyeken vettek részt.